Nieuws

Afbeeldingen

5 van de meest inspirerende woontrends in 2022

24 maart 2022

5 van de meest inspirerende woontrends in 2022

1. Landelijk: Op het platteland en overal daarbuiten

Één van de populairste interieurstijlen is nog steeds de landelijke stijl. Vroeger werd dit vooral toegepast in boerderijen en hoeves maar tegenwoordig kan men dit in eender welk soort huis vinden. Wat deze stijl zo populair maakt is het warme, gezellige gevoel dat van je huis een echte thuis maakt en als het ware het landelijke leven van buiten naar binnen haalt.

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door de kleuren wit, grijs, bruin en groen net zoals de zichtbare constructie. Denk aan houten balken, met hout beklede vloeren, bakstenen wanden, wit bepleisterde muren… Ook lichtinval en beplantingen spelen een cruciale rol om een rustige en rustieke omgeving te creëren.

2. Industrieel: Geweldig fundamenteel

Vaak worden moderne stijlen industrieel genoemd maar is dit niet zo, daarom geven we wat meer toelichting. Een typisch industrieel interieur oogt stoer, groot en onafgewerkt. Deze stijl kan je het best vergelijken met een vintage fabrieksgebouw. Herkenbare materialen zijn metaal, beton en leer. Deze stijl kan ook gekenmerkt worden door het gebruik van hoge plafonds en grote buizen die aan het plafond of de muur gevestigd zijn.

Een industriële stijl is moeilijk kleurrijk te noemen omdat de meest gebruikte kleuren zwart en grijs zijn, toch is het best mogelijk om deze stijl wat levendiger te maken door verschillende aardetinten zoals groen, bruin, beige of zelfs blauw in de meubels/decoratie te gebruiken.

3. Scandinavisch: Meer dan ooit favoriet

Deze woontrend is de laatste jaren zeer populair in België. Het is een eenvoudige stijl die je woning groter laat uitstralen met zachte kleuren als wit, beige en lichtgrijs. De witte muren spelen hierin een belangrijke rol. Ze zorgen voor een minimalistische look waardoor er meer aandacht wordt getrokken op de muurdecoraties en wandversieringen.

Typerend is het gebruik van natuurlijke materialen als hout, rotan, bamboe en riet. In de lange en donkere wintermaanden hechten de Scandinaviërs veel belang aan voldoende licht, daarom gebruiken zij moderne hanglampen en kaarsen in combinatie met de witte muren om de donkere dagen door te komen.

4. Back to nature: Wood is good!

In de afgelopen jaren hebben we meer dan ooit thuis gezeten dan en zijn we massaal beginnen nadenken over onze woonsituaties. Veel mensen uit de stad hebben gekozen voor meer vierkante meters en meer groen, de mensen die toch in de stad zijn gebleven kiezen bewust voor meer groen in huis. Behoorlijk wat mensen komen pas echt tot rust in de natuur. Hierdoor kan het zeer aantrekkelijk zijn om van interieur een echte natuursfeer te creëren om na een zware werkdag geweldig te ontspannen. Met deze woonstijl omring je jezelf nog meer door de natuur dan bij de landelijke of de Scandinavische stijl.

De Scandinavische stijl heeft veel invloeden gehad om het hout terug te laten keren in ons interieur. Bij de ‘’Back to nature’’ stijl draait alles om het gebruik van verschillende soorten hout. Denk bijvoorbeeld aan bamboe of rotan voor wanddecoraties of meubilair. Andere manieren om deze stijl te bekomen zijn dierenvachten, een zithoek rond de open haard waar je met vrienden of familie gezellig kan samenzitten, het gebruik van boomstammen als dakbalken en natuurlijk zeer veel planten.

5. Urban Modern
Deze stijl is een mix van industrieel en modern. Het stamt af van de grote lofts en appartementen uit de stad die nooit slaapt, New York. Een urban modern interieur maakt gebruik van architecturale elementen als balkenplafonds en onafgewerkte materialen zoals beton en staal. Kenmerken van deze stijl zijn de grote open ruimtes, natuurlijk lichtinval en de kleuren wit, grijs en zwart. De urban modern en de industriële stijl vertonen veel gelijkenissen. Echter is de urban stijl zachter en vermengt die zich meer met andere, dikwijls tegenovergestelde stijlen.

Bij de stedelijk moderne stijl draait alles om het creëren van een rustgevend en sereen maar prachtig ingericht huis. Door neutrale tinten te gebruiken en warme tinten te introduceren, voel je je thuis en kan je het meeste uit je interieur halen. Verf een centrale muur in een warme en uitnodigende kleur om te vermijden wat anders zou aanvoelen als een saaie industriële ruimte.

Wij zijn alvast fan van alle interieurstijlen! Indien u graag meer informatie wenst, kan u ons contacteren via info@immotijl.be. 


Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.