Nieuws

Afbeeldingen

Hoe stel ik een geldig bod op?

27 september 2022

Je hebt je droomwoning gevonden en zou graag een bod uitbrengen. Je verbind je op deze manier legaal en definitief tot de aankoop van het pand. 

Er zijn geen specifieke vormvereisten voor het uitschrijven van een bod. Om rechtsgeldig te zijn, moet het document echter bepaalde elementen bevatten:

Je identiteit: naam, voornaam en adres.
Het adres van de eigendom en een korte beschrijving ervan: om geen twijfel te laten bestaan over je droomwoning in kwestie, moet het volledige adres vermeld worden. Indien de woning deel uitmaakt van een appartementsgebouw, moet het nummer en/of de verdieping worden vermeld. 
De prijs: hoeveel bedraagt het bod voor de aankoop van je droomwoning? 
De geldigheidsduur van het bod: een bod tot aankoop moet beperkt zijn in de tijd. In het algemeen geeft de kandidaat-koper de verkoper tussen 48 uur en een week de tijd om het bod te aanvaarden of te weigeren. Indien het bod niet binnen de termijn wordt aanvaardt, wordt het nietig verklaard.
Opschortende voorwaarden, opmerkingen en bijzondere clausules: een bod zal in het algemeen samengaan met bepaalde voorwaarden, ook wel de opschortende voorwaarden genoemd. Deze impliceren dat de verkoop pas bestaat wanneer aan de voorwaarde is voldaan. 

Handtekeningen en data

Meer info? info@immotijl.be

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.