Nieuws

Afbeeldingen

Lekker eten in Lede

03 juli 2024

De favoriete adressen in lede van makelaar ineke

Makelaar Ineke is bij ImmoTijl Herdersem verantwoordelijk voor de regio Lede, Wichelen en Wetteren. Ze woont ook zelf in de streek, in Oordegem. Ineke tipt ons de leukste eetadressen in haar buurt!

Ijsjes bij lotte's homemade ice cream

Oordegem is een groene streek, en Ineke maakt er dan ook heel graag lange wandelingen. “Het Papegembos, het Paelepelbos, … er is hier veel natuur, en dat vlak bij mijn deur. Met de familie maken we vaak een wandeling door velden en bossen, en op een zomerse dag is Lotte’s Homemade Ice Cream de ideale stop.


Ik geniet hier extra omdat ik lactose-intolerant ben, en lactosevrij ijs zit hier gewoon in het assortiment. De textuur van het sorbet is zalig romig, totaal niet waterachtig, wat je vaak hebt bij sorbet. En op het terras is het supergezellig zitten.”


Bij Lotte’s Homemade Ice Cream is niet alleen het huisbereide ijs overheerlijk, je smult hier ook van pannenkoeken, wafels en freakshakes: een over-the-top milkshake met erbovenop toppings als een donut, mikadostokjes, koekjes en ander zoets.


Smetledestraat 16, Impe (Lede).

Lactosevrij ijs zit bij Lotte's Homemade Ice Cream gewoon in het assortiment.

Kraakverse koffiekoeken bij Bakkerij De Koornbloem

“Bij ons gaat er geen weekend voorbij zonder een bezoekje aan Bakkerij De Koornbloem”, vertelt Ineke. “Hier halen we steevast onze pistolets en koffiekoeken. Kraakvers en heel lekker.”


De bakkerij op het dorpsplein van Oordegem bestaat al sinds 1966, en werd enkele jaren geleden overgenomen door een enthousiast koppel twintigers. Zo blijft de bakkerij een vaste waarde, waar zelfs de oude recepten werden doorgegeven aan de nieuwe bakker.


Oordegemdorp 48, Oordegem.

Frietjes in lede? Snel naar 't frietoord

Bij frituur ‘t Frietoord kan je frietjes afhalen of ter plaatse een hapje eten. “’t Frietoord is een grote zaak. Ze serveren trouwens veel meer dan friet, je kan hier ook spaghetti bestellen, balletjes in tomatensaus, tomaat-garnaal, …


En sinds kort blinkt ImmoTijl hier met reclame op de onderleggers”, knipoogt Ineke.


Speurtstraat 58, Lede.

Pralines en truffels bij chocolatier Mon Chocolat

Bij Mon Chocolat worden pralines en truffels op artisanale wijze gemaakt in het eigen atelier. Kiezen uit het aanbod is hier niet eenvoudig: alles ziet er even lekker uit. “Ik lust het liefst bittere chocolade”, aldus Ineke, “dus zo is de keuzestress wat beperkt.”
Of het nu voor jezelf is of voor een doosje pralines om cadeau te doen: deze ambachtelijke chocolade is een omweg waard.
Grote Steenweg 110, Oordegem.

Bij Mon Chocolat worden pralines en truffels op artisanale wijze gemaakt in het eigen atelier.

Belegde broodjes in de Broodjesboetiek

“Elke vrijdag is de Broodjesboetiek mijn vaste stop voor een belegd broodje”, verklapt Ineke. “Vaak bestel ik met mijn gezelschap een paar verschillende broodjes die we dan laten doorsnijden. Zo kunnen we van alles proeven, want het aanbod is hier heel ruim. De broodjes zijn rijkelijk gevuld, altijd vers en heel lekker.”
Grote Steenweg 170, Oordegem.
Een woning kopen in Lede, Wetteren of Wichelen? Bekijk hier ons aanbod.

Zelf een woning verkopen? Contacteer Ineke via 0472 09 01 51 of ineke@immotijl.be.

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.