Nieuws

Afbeeldingen

Nieuw EPC verplicht vanaf 2022

31 december 2021

Sinds 2008 is het verplicht voor eigenaars om in het bezit te zijn van een EPC voor een verkoop of verhuur van jouw eigendom. Het EPC informeert potentiële kopers en huurders over de energieprestaties van de woning. In 2019 kreeg het EPC een nieuw jasje. Tot op heden zijn zowel oude als nieuwe certificaten toegestaan bij de verkoop of verhuur van een woning. Vanaf 2022 verandert dit.

Sinds 2008 verplicht, in 2019 nieuwe uitstraling
In 2019 onderging het energieprestatiecoëfficiënt een make-over en kreeg het daarbij een letterlabel van A+ tot F en nieuwe inhoud. Het vernieuwde EPC wil nog meer sensibiliseren, informeren en uiteindelijk aanzetten tot een grondige energetische renovatie van de woning.
Wat verandert er in 2022?

Normaliter blijft een EPC 10 jaar geldig. Met de nieuwe verplichtingen zullen oude EPC’s niet langer toegestaan wordenbij de verkoop of verhuurd van een pand vanaf 1 januari 2022. Enkel een vernieuwd exemplaar, vanaf 2019, is dan geldig.

Beschik jij als eigenaar nog over een oud EPC? Dan zal u vanaf 2022 bij het te koop stellen van uw woning eerst een nieuw EPC moeten laten opmaken. Deze verplichting geldt voorlopig enkel bij verkoop (en dus niet bij verhuur).

Wat betekend dit voor jou?

Naast het EPC zijn er nog enkele andere verplichte documenten te voorzien bij de verkoop van een woning. Bij kantoor Tijl Jansegers begeleiden we jou van A tot Z en zorgen we voor alle verplichte documenten, alsook voor het EPC. Op deze manier ben jij volledig ontzorgd, want een huis verkopen is een fulltime job! 😊 

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.