Nieuws

Afbeeldingen

Verhoog de waarde van je woning in 6 stappen

01 maart 2022

Verhoog de waarde van je woning in 6 stappen!

De aankoop van een woning is vaak één van de grootste beslissing die je ooit zal nemen. Je hoopt je huis later dan ook aan een meerprijs te kunnen verkopen. In dit artikel lees je hoe je de waarde van je woning kan verhogen. Zo maak je van jouw huis de beste investering.
Veel mensen zien de keuken als het hart van de woning. Deze ruimte wordt dan ook dagelijks gebruikt. Het vernieuwen en opfrissen van deze ruimte in de woning zal zorgen voor een meerwaarde. Je hoeft hiervoor geen luxe keuken te installeren. Alles hangt af van de sfeer die de woning uitstraalt.
Een nieuw likje verf in een trendy kleur kan al een enorme toegevoegde waarde hebben. We laten ons vaak visueel verleiden, ook in de keuze van een woning. Door het pand op te frissen en een kleurtje toe te voegen, fleurt het huis enorm op wat de verkoopprijs ook ten goede zal komen.
Tegenwoordig zullen potentiële kopers van een woning onderling verschillende panden vergelijken. Oude ramen met enkelglas zijn dan ook een belangrijke reden waarom een potentiële koper afhaakt. Het plaatsen van dubbele beglazing is ook voor jou interessant. Je zal jaarlijks een lagere energiefactuur betalen en in de zomer zal je het huis koeler kunnen houden.
Een woning die niet op een duurzame manier is uitgerust, zal veel warmte en energie verliezen. Hier houden potentiële kopers rekening mee. Het aanbrengen van energiebesparende verbeteringen in je woning hoeft niet per se veel geld te kosten, maar het zal je huis wel aantrekkelijker maken. Vaak gaat het over de dikte van isolatie, manier van verwarmen, plaatsen van zonnepanelen, installeren van warmtepomp, …
Een oud en donkere woning straalt negatieve energie uit. Potentiële kopers zien hierdoor veel werk. Creëer een lichtrijke woning door donkere kleuren te vermijden in je interieur. Vaak zorgen planten in je woning voor een rustige sfeer.
Iedereen verlangt naar een eigen tuin. Door deze in de kijker te zetten en op te knappen kan je woning een boots krijgen. Een goed onderhouden tuin geeft een verzorgde uitstraling aan de woning. Zorg er dus voor dat oude terrassen opgelapt worden, kapotte plantjes vervangen worden en het gras groen blijft.

Ziezo, met deze 6 tips zal de waarde van je woning flink toenemen. Heb je vragen of wens je een gratis waardebepaling? Contacteer ons via info@immotijl.be en wij helpen u graag verder! 

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.