Nieuws

Afbeeldingen

Voormalig profvoetballer Steven De Petter is nu vastgoedmakelaar

15 december 2021


Voormalig profvoetballer Steven De Petter is nu vastgoedmakelaar

“Huizen verkopen is ook topsport”

U kunt het vast goed met hem vinden. Steven De Petter (36) voetbalde jarenlang in eerste klasse bij Dender, Westerlo, KV Mechelen en STVV, maar na zijn carrière werd de middenvelder een huizenjager. De Petter werkt tegenwoordig als vastgoedmakelaar. “Een huis verkopen geeft evenveel voldoening als een goal scoren.”

Wie rondrijdt in het Pajottenland of de Denderstreek kan er niet naast kijken. Op de grote reclameborden van ImmoTijl prijkt het gezicht van Steven De Petter. De noppen en de modder zijn ingeruild voor een strak hemdje. “Ik had nood aan een nieuwe uitdaging”, zegt De Petter. “Vijftien jaar heb ik overal in België voetbal gespeeld. Als vastgoedmakelaar kan ik in mijn geboortestreek dicht bij mijn familie deze een boeiende job doen. Het is een ander leven, maar daarom niet minder leuk. Geloof me: huizen verkopen is ook topsport. Het is een heel proces waarin je mensen begeleid en als je uiteindelijk een woning aan de man brengt waarbij zowel de verkopers als kopers tevreden zijn, geeft dat evenveel voldoening als een goal scoren.”
Maar hoe belandt een verbeten middenvelder - volgens wikipedia luidde zijn bijnaam The Butcher - in de vastgoedwereld? “Dat verliep heel vlot. Makelaar Tijl Jansegers is mijn schoonbroer. Ik kende zijn kantoren in Denderleeuw, Aalst, Dendermonde en Herdersem en wist hoe hij werkte. Aangezien ik vroeger mijn Hogeschool-diploma heb gehaald en héél veel mensen ken in deze regio was de stap snel gezet. Toen ik nog bij Dender voetbalde was de combinatie studeren-voetballen niet simpel, maar nu ben ik blij dat ik doorzette.”
Als u straks een huis wil kopen of verkopen, kan het dus dat u wordt rondgeleid door een ex-profvoetballer. “In de eerste plaats ben ik dan professioneel”, vervolgt De Petter. “Zo’n rondleiding moet minutieus gebeuren, maar uiteraard dwaalt het gesprek met kandidaat-kopers nadien wel eens af naar het voetbal. Ik volg het ook allemaal nog, maar smalltalk is voor op het einde. Je mag de job echt niet onderschatten. Ik doe ook waardebepalingen, help compromissen opstellen, controleer meterstanden, hou contact met notarissen en maak reclame. Zo hielp ik nu recent de kerstactie van ImmoTijl opzetten waarbij mensen ludieke selfies kunnen maken voor onze kantoren. Leuk en creatief. Als voetballer speelde ik nooit aan 80 procent, maar als vastgoedmakelaar ook niet. Alles volle bak.”
Emotioneel

Het zie er dus naar uit dat we Steven De Petter straks eerder eens in het tv-programma Huizenjagers gaan zien dan als voetbaltrainer op de bank. “Voorlopig wel”, besluit hij. “Ik heb na mijn carrière in 2020 een jaartje bij Club Brugge gewerkt als jeugdcoördinator van U13 tot U16. Dat was interessant, want Club is een erg professionele club met veel doorgroeimogelijkheden. Ik behaalde ook mijn Uefa-B-trainersdiploma, maar momenteel voel ik me goed op de huizenmarkt. Veel verkopers en kopers hechten veel emotionele waarde aan hun woning en met hen leef ik ook erg mee. (Bron: Het Nieuwsblad, 15/12/2021)

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.