Nieuws

Afbeeldingen

Waarom kiezen voor een duplex of triplex appartement?

07 oktober 2021

Ik wil een ruimtegevoel maar geen woning?

Op zoek naar een nieuwe plek om te wonen, maar weet je niet wat soort eigendom bij jou past? Droom je van veel ruimte, maar is het kopen van een woning boven jouw budget? Dan is een duplex of triplex appartement misschien wel de juiste oplossing.
Een duplex appartement, wat is dat?
Het woord duplex is een Latijns woord voor ‘tweevoud’ & triplex betekend ‘drievoud’. Een duplexappartement is dus een appartement met 2 verdiepingen. Een triplexappartement telt 3 verdiepingen. Het is de juiste compromis tussen appartement en huis. Het ruimtegevoel van een huis, op een vaak gunstigere locatie & betaalbaar in aankoop.
Maar wat zijn de voordelen van wonen in een duplex appartement?
• De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een duplex is het gevoel van ruimte. Doordat het appartement onderverdeeld is in verdiepen, geeft dit een huiselijk gevoel. Hiermee bedoelen we dat de bovenverdieping gescheiden is van het leefgedeelte.
• Een ander voordeel is meer privacy. Doordat het appartement verdeeld is over 2 verdiepingen, zorgt dit ervoor dat men meer privacy heeft (scheiding van verdiepen).
• Next is dat een duplex appartement niet enkel een terras kan hebben, ook zijn er verschillende duplexappartementen met tuin op de merkt. Indien een tuin een must is kan je ook uitkijken naar een duplex appartement.
• Men heeft een lager energiefactuur dan bij een woning. Hierdoor kan er meer gespaard worden voor andere zaken.
• Vaak is een duplex op een gunstige locatie gelegen, in het centrum of vlakbij winkels, scholen en openbaar vervoer.
• Een duplex of triplex appartement is vaak een nieuwbouw appartement waardoor het beschikt over nieuwe en moderne materialen.

• Het laatste puntje gaat over de sociale beleving. Je deelt het gebouw met andere bewoners waarmee je wel eens aan de praat geraakt.


Ben je helemaal overtuigd van een duplex/triplex appartement? Wacht niet langer en bekijk ons aanbod op de website. Voor meer informatie over een pand kan je de makelaar die vermeld staat bij het specifieke pand contacteren.

Meer info?

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.