Aanbod te koop

Te koop

Baardegem: De Faluintjes

Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel worden vaak omschreven als de Faluintjes of de Faluintjesstreek. Over de precieze herkomst van de naam Faluintjes lopen de meningen uiteen, maar duidelijk is dat men het gebied bedoelde tussen de ooit moerassige streek aan de Molenbeek en de Geerbeek, destijds de grens tussen Vlaanderen en Brabant.

Ooit was de hopteelt in de Faluintjes een welvarende landbouwactiviteit en de handel een van de bijzonderste nijverheidstakken. Vanaf de zestiende eeuw concentreerde de hophandel zich in Aalst. In 1977 fusioneerden Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel met de stad Aalst. Doorheen de geschiedenis hebben de Faluintjesgemeenten steeds de eigen identiteit weten te koesteren en te behouden. Populair in de streek zijn de Sint-Antoniusviering (Herdersem), het folkloristisch feest De Pikkeling (Moorsel) en Fabourgkermis (Baardegem).
Liefhebbers van groen kunnen in deze streek prachtige natuurwandelingen maken, langsheen de hopvelden, visvijvers en groene weilanden en met de Abdij van Affligem en het Kravaalbos als hoogtepunten.
ImmoTijl biedt u een ruim aanbod aan huizen, appartementen, gronden en nieuwbouw te koop in Baardegem.

Hebt u niet gevonden wat u zocht. Schrijf u dan zeker in op onze blijf op de hoogte functie. Als zoeker ben je dus als eerste op de hoogte van de laatste nieuwe panden te koop in Baardegem.