Aanbod te koop

Te koop

Buggenhout: Bosgemeente en middelpunt van Vlaanderen

Ben je op zoek naar een huis te koop in Buggenhout? ImmoTijl beschikt over het grootste aanbod woningen te koop in Buggenhout en deelgemeenten en kent de regio als geen ander. 

Buggenhout is een landelijke gemeente met ruim 14.000 inwoners. De gemeente is vooral bekend door het prachtige Buggenhoutbos: een groene long die zich uitstrekt over 190 hectare. Daarmee is Buggenhoutbos een van de grootste bossen in Vlaanderen. Bekend in de streek is de legende van de Boskapel, die volgens de overlevering werd opgericht op de plaats waar de Middeleeuwse edelman Jan De Rijcke werd gedood door een everzwijn.

Buggenhout heeft niet enkel een eigen jeneverstokerij - toebehorend aan de familie Thyssen - maar herbergt ook enkele legendarische bieren van de brouwerijen Bosteels (Kwak en Tripel Karmeliet) en De Landtsheer (Malheur).
Opstal is een deelgemeente van Buggenhout en kenmerkt zich door een bruisend verenigingsleven. Tal van etablissementen, sportieve en culturele verenigingen groeien en bloeien 'op den Opstal': zo hebben verschillende wielerclubs, Chiro Opstal, de krachtbal en de Opstalse reuzengilde Marjaas er hun thuishaven. En welk dorp in Vlaanderen kan zeggen dat het over een eigen petanquecompetitie beschikt? Minstens even legendarisch in Opstal zijn 'De Orde van de Jeinen' - organisatoren van Opstal Carnaval -, de Bierpallieters, Tejater Restant en de in de wijde omgeving bekende manege 't Hoefijzer.
In deelgemeente Opdorp situeert zich tevens het geografisch middelpunt van Vlaanderen, nabij het drieprovinciënpunt dat het raakvlak vormt tussen Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant. In Opdorp is 'den Dries', een groot driehoekig plein, beschermd als monument en zonder twijfel een van de mooiste pleinen van Vlaanderen. In het voorjaar telt de prachtige Dries liefst 100.000 narcissen in bloei. Elk jaar presenteert vzw Middenstand Opdorp Leeft (M.O.L.) de felgesmaakte tentoonstelling 'Lente op den Dries', waarbij tweejaarlijks ondernemingen uit de regio een tweehonderdtal beelden versieren en tentoonstellen op den Dries. In 2020 sprong kantoor Tijl Jansegers ook op den Dries in het oog door het tentoonstellen van een creatief gestylede teddybeer-vastgoedmakelaar. 
ImmoTijl biedt u een ruim aanbod aan huizen, appartementen, gronden en nieuwbouw te koop in Buggenhout.

Hebt u niet gevonden wat u zocht. Schrijf u dan zeker in op onze blijf op de hoogte functie. Als zoeker ben je dus als eerste op de hoogte van de laatste nieuwe panden te koop in Buggenhout.