Aanbod te koop

Te koop

Dendermonde: De Ros Beiaardstad

Ben je op zoek naar een huis te koop in Dendermonde? ImmoTijl beschikt over het grootste aanbod woningen te koop in Dendermonde & deelgemeenten en kent de regio als geen ander. 

Aan de samenvloeiing van Dender en Schelde ligt de stad Dendermonde, welke ongeveer 46.000 inwoners telt en de deelgemeenten Appels, Baasrode, Grembergen, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde en Sint-Gillis omvat.

De jongste jaren kennen ook de deelgemeenten van Dendermonde een opvallende revival. Allemaal hebben ze hun eigenzinnig karakter weten te behouden. Nabij Baasrode of 'Bostroë' mogen we het prachtige Vlassenbroek niet vergeten te vermelden, een schilderachtig dorpje waar de tijd stil is blijven staan en waar men heerlijke fiets- en wandeltochten kan maken.

'Deiremonne' zelf heeft tal van fraaie bezienswaardigheden, zoals de autovrije Grote Markt, met een stadhuis in gotische stijl en verschillende middeleeuwse panden en traditionele herenhuizen. Evenementen zijn er in overvloed, waarvan het folkfestival M'Eire Morough, rockfestival Denderpop, de Bloemencorso in Sint-Gillis en Flanders Open Rugby de bekendste zijn.

Het symbool van Dendermonde is zonder twijfel het Ros Beiaard. Terwijl Katuit - de folkloristische stoet met de historische gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath - elk jaar in augustus plaatsvindt, komt het geweldige Ros Beiaard slechts één keer om die tien jaar van stal. Deze ommegang is voor de echte Dendermondenaars een tienjaarlijks hoogtepunt en zet de ganse stad op zijn kop. Voor de uitgestelde ommegang van 2020 pakte Team Tijl Dendermonde overigens uit met een opmerkte campagne, waarbij het gestileerde paardenkoppen monteerde op de bekende 'te koop'-borden. (link naar nieuws over campagne paardenkoppen)

Het is het Ros Beiaard dat mee onderwerp is van de eeuwenoude folkloristische vete tussen Dendermonde en Aalst. Tot slot vermelden we nog de bijnaam van de Dendermondenaren: de knaptanden of kopvleesfretters, aangezien kopvlees een streekspecialiteit in Dendermonde is. 

Al helemaal overtuigd om een huis te kopen in deze bruisende stad of toch nog wat extra informatie nodig? Je bent steeds welkom op ons vastgoedkantoor in Dendermonde voor advies en begeleiding. 

ImmoTijl biedt u een ruim aanbod aan huizen, appartementen, gronden en nieuwbouw te koop in Dendermonde.

Hebt u niet gevonden wat u zocht. Schrijf u dan zeker in op onze blijf op de hoogte functie. Als zoeker ben je dus als eerste op de hoogte van de laatste nieuwe panden te koop in Dendermonde.